Google laver konstant ændringer i sin algoritme for at vise brugeren de bedste resultater. For at kunne måle om Google belønner din side, er der igennem tiden kommet mange måder at måle dem på. Den, ifølge flere eksperter, bedste måde at måle dette er med Trust Flow og Citation Flow – opfundet af Majestic. Disse ’metics’ fortæller dig kvaliteten, kvantiteten og troværdigheden af en side samtidig med at give dig et hurtigt overblik over hvad et link fra en specifik side ville kunne gøre for dig. Mange kender godt til ordene Domain Authority & Page Authority, og nogle måske også Trust Flow og Citation Flow – men kender de betydningen?

Før vi begynder med den egentlig forklaring skal du vide, at både Trust Flow og CitaitonFlow er en del af Flow Metrics. Majestics Flow Metics er, sammen med andre, den største faktor som søgemaskiner tager når den rangerer en hjemmeside i SERP. Flow Metrics er målt på en skala fra 1-100 – jo højere et tal, jo stærkere og mere signalstyrke har en hjemmeside. Flow Metrics er opdateret dagligt, hvilket oftest gør at de er mere akkurate end andre metrics som f.eks. DA & PA som kun bliver opdateret en gang om måneden. Derudover er disse metrics svære at manipulere, hvilket gør dem til en sikker måde at måle en hjemmesides styrke på.

trust flow citation flow

Hvad er Trust Flow?

Trust Flow er en metric som er udviklet af Majestic, som viser hvor troværdig en side (eller link) ved at udregne dens kvalitet. Kvalitet er nøgleordet i Trust Flow. Men kvalitet mener jeg kvaliteten af de backlinks der peger mod din side. Du har måske mange backlinks, men hvis de ikke er god kvalitet, eller de er dårlige links, så vil du ikke have høj Trust Flow. Hvis du har autoritetslinks fra højkvalitets og troværdige sider vil du selv have en side af høj kvalitet, og din Trust Flow vil være højere.

Kort sagt, Trust Flow er et tal på en skala fra 1-100 som viser hvor troværdig og hvor meget styrke din side har. Har du høj Trust Flow sikrer det dig oftest gode placeringer i Google – hvis altså de andre SEO ting er på plads. Det er bevist, at Google belønner sider med høj Trust Flow.

trust flow
citation flow

Hvad er Citation Flow?

Citation Flow er Majestics andet Flow Metric. Ligesom Trust Flow er Citation Flow målt på en skala fra 1-100. Denne Flow Metric forudsiger hvor meget indflydelse dette link har for din side ved at måle de links der peger på linket. Jo flere links mod et blogpost, jo mere lovende er et link.

Citation Flow har intet at gøre med kvaliteten af links ligesom Trust Flow har. Citation Flow giver et udtryk for hvor populært et link eller side er uanset kvaliteten af dens backlinks. F.eks. har sider med nøgne damer oftest millioner af backlinks der peger på dem, og mange af dem er dårlig kvalitet – disse sider vil ofte have høj Citation Flow. Så kort sagt, jo flere links din side har, jo højere CF vil den have.

Du kan selv teste din hjemmesides Trust Flow og Citation Flow hos Majestic.com

Hvad er Tropical Trust Flow?

Relevans har altid været vigtigt for Google, og med Tropical Trust Flow har vi endelig en mulighed for, til dels, at måle relevansen af et link. Har du en hjemmeside – som er en sports blog – vil et link fra dbu.dk være meget relevant, og et link fra videnskab.dk måske ikke være lige så relevant. Selvfølgelig er begge links enormt gode at få til din side, men isoleret vil et link fra dbu.dk være mere relevant for din sports blog.

tropical trust flow

Site Footer